Servicii de curatare si montaj cosuri de fum, sobe, seminee si instalatii de ventilare


Telefon +4.0721.533.588

Hornar Autorizat

 Hornar Autorizat

– De ce curatam cosul de fum?

Exista patru motive principale pentru a fi curatat cosul de fum:

1) Securitatea. Acesta este unul din principalele motive pentru se curata cosul de fum. Prin arderea oricarui combustibil se produc vapori toxici care trebuie evacuati la exteriorul cladirii. Funinginea si grudronul acumulate pe cosul de fum formeaza bariere care impiedica evacuarea gazelor de ardere in siguranta. Fumul poate patrunde in zonele de locuit si daca sunt inspirate, sunt periculoase pentru sanatatea dumneavoastra.

2) Evitarea incendiilor pe cosul de fum. Acesta este un alt motiv principal pentru a curata cosul de fum. Cand funinginea se acumuleaza pot rezulta incendii neasteptate la cosul de fum. Sansele de a lua foc cosul de fum sunt mari daca se ard lemne care produc multa funingine, iar impreuna cu umiditatea din cos se formeaza gudron. Gudronul odata luat foc nu mai poate fi stins nici macar de catre echipele de pompieri, pana arde tot stocul de grudron.

3) Cos de fum deteriorat. Daca aveti pete umede pe cosul de fum, acesta ar putea fi un indiciu unor probleme la instalatia de evacuare gaze arse. Umezeala excesiva si mediul acid vor degrada structura cosului cu penetrare pana la tencuiala.
4) Blocaje pe cos. Datorita blocajelor sau acumularilor excesive de funingine, fumul de pe cos intra in camera, iar peretii si mobilierul se pot innegrii.
Contactarea unui hornar autorizat pentru inspecia, curatarea si verificarea cosului de fum nu trebuie sa intarzie.

– Cat de des trebuie curatat cosul de fum?

Acest lucru depinde de tipul de combustil folosim si cat de des facem focul. Daca faceti focul numai seara si in weekend, cosul trebuie curatat minim o data pe an, obligatoriu la inceputul sezonului rece. Daca utilizati focul mult mai des, cel putin doua focuri pe zi, cosul se curata o data la inceputul sezonului si apoi pe la jumatatea sezonului rece.
Legea nr. 537 / 2007 prevede obligativitatea verificarii, repararii şi curatarii periodice a coşurilor pentru evacuarea fumului, cel putin o data pe an, iar neefectuarea lor constituie contraventie la normele de prevenire şi stingere a incendiilor care se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei.
Suplimentar recomandam curatarea cosului de fum si la iesirea din sezonul rece dupa ultimul foc, ca masura de conservare optima pe timpul sezonului calduros cand nu se face focul.

– Ce este monoxidul de carbon?

Monoxid de carbon (CO) este o substanta extrem de toxica produsa prin arderea incompleta a combustibilului. Acest lucru se intampla atunci cand un cos de fum sau o sursa de caldura (centrala termica, semineu sau soba) a fost montata incorect, prost reparata sau prost intretinuta. Poate aparea si in cazul in care, cosurile sau gurile de aerisire sunt blocate. Combustibili solizi, cum ar fi carbune, lemne, peleti pot produce, de asemenea, cantitati mari de monoxid de carbon care odata patrunse in spatiile de locuit pot duce la decesul de persoane.

Va amintim cateva simptome care apar daca inspirati monoxid de carbon CO:
– dureri de cap
– ameteala
– greata
– respiratie ingreunata
– colaps pulmonar
– pierderea constientei

Fiind constienti de simptomele mentionate va puteti salva viata dumneavoastra si a familiei prin masuri suplimentare de verificare la cosul de fum si a sursei de caldura.
Simptomele sunt destul de comune pentru toti oamenii, aceasta intoxicatie cu CO fiind foarte periculoasa.
In cazul prezentei monoxidului de carbon in spatiile de locuit iesiti imediat la aer curat. Usile si ferestrele se deschid larg, opriti aparatele cu gaz sau alte surse de caldura si parasiti casa imediat.
Apelati la un specialist, apelati la hornar autorizat.
Hornar autorizat va inspecta instalatia de evacuare a gazelor de ardere pentru toate sursele de caldura pe combustibil solid, lichid sau gazosi.
Hornar autorizat are in dotare scule preofesionale pentru identificarea defectelor in constructia cosului de fum. Inspecteaza, curata, verifica cosul de fum si informeaza clientul despre posibile pericole care pot exista la instalatia de evacuare a gazelor de ardere.
Hornar autorizat vine in intampinarea dumneavoastra prin furnizarea de servicii profesionale de inspectie, curatare si montaj a cosurilor de fum, a surselor de caldura si a instalatiilor de ventilare.

Eliberam adeverinta cosar  pentru avizul de gaze.

Pentru mai multe informatii si programari sunati la  tel.0721.533.588.

 

Hornar Autorizat

Hornar Autorizat

Hornar Autorizat

Hornar Autorizat
Hornar Autorizat
Hornar Autorizat

Be the first to comment on "Hornar Autorizat"

Leave a comment

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.